Elinstallationer i Lidköping, Skara och Vara med omnejd

Saleby EL – riktiga elektriker. Inget annat.

Elinstallationer Lidköping, Skara och Vara med omnejd för bostäder och företag

elektriker

Nyinstallation, ombyggnad samt service och underhåll av elanläggningar & datanät.

Elinstallationer är vår huvudsyssla sedan starten och är så än idag. Reparationer och service av el, tele, dataanläggningar. Vår ambition är att se till att din anläggning är säker och ändamålsenlig,

Vi jobbar gärna med ny teknik för att du som användare skall få en mer kostnadseffektiv anläggning vad gäller drift och installation. Installation av solceller där vi hjälper till med allt från att söka bidrag till projektering och utförande.

Behöver du kunna ladda din bil på ett säkert sätt därhemma så kan vi hjälpa dig med det också.

elinstallationer av Saleby El
elinstallationer av Saleby El

Solceller

Hur många solpaneler behöver jag? Finns det olika sorter? Vad kostar det?

Det är inte konstigt att det dyker upp många frågor. Just priset på en solcellsanläggning kan variera beroende av hur stor anläggning du vill ha och andra val du gör. Men du kan känna dig trygg, vi hjälper dig.

I vår solcellskalkylator kan du räkna på ditt eget tak och få en hint om priset.

Sälj eller lagra din egen el

Skapa din egen energi med solceller. Egen el, för egen förbrukning. Får du energi över? Då kan du alltid sälja eller lagra den. Klicka här för mer information.

montering av solceller

Ett tak är allt du behöver

Vi erbjuder färdiga lösningar på solcellsanläggningar och tillsammans kommer vi överens om vilken storlek som passar just dig.

Med Saleby El, en del av Elkedjan, får du en stabil och långsiktig elektriker, som finns nära dig även för service och support efter installation. Vi har lång erfarenhet och bred kunskap om solenergi och erbjuder rådgivning, leverans av ledande produkter och såklart en säker installation.

Hur fungerar solceller?

När solenergin utnyttjas för produktion av elektricitet används solceller. De består av moduler med tunna skivor av ett halvledarmaterial, vanliga kisel – allt täckt med glas. När elektroner i halvledarmaterial träffas av dagsljus laddas de med energi, börjar flöda genom materialet och framställa likström. 

Likströmmen omvandlas därefter till växelström i en växelriktare så att den kan anslutas till elnätet. Modulerna av solceller är ofta i storleken ca 1 x 1,65m och kan kopplas ihop till stora enheter för montering på exempelvis hustak.

Solens energi kan utnyttjas på olika sätt. I en solcellsanläggning omvandlas den till elektricitet i form av likström, som sedan förvandlas till 230 V växelström för elnätet. Beroende på anläggningstyp kan solceller producera mellan 50 och 150 kWh elenergi per m² och år. Solenergi kan även tas tillvara i en så kallad solfångare för produktion av värme.

Bra att tänka på:

  • SÖDERLÄGE
    Det optimala är att montera solcellspaneler på ett södertak. Solcellspaneler riktade mot väst och öst fungerar också, men energiutbytet minskar.
  • LUTNING
    Taket bör ha en lutning på 10-50 grader mot horisontalplanet.
  • SNÖ
    I områden med mycket snö är det bra med en lutning som får snön att glida av. Mängden el som går att producera beror även på var i landet solcellerna sätts upp.
  • SKUGGOR
    Effektivast blir det om solcellerna skuggas så lite som möjligt – kolla gärna i förväg hur skuggor från träd, skorstenar, byggnader etc. påverkar. Begränsad skugga tidigt och sent på dagen stör inte så mycket.
  • VÄXELRIKTARE
    Det är bra att ha plats för en växelriktare nära anläggningen; på en vind eller liknande.

Ja, vi har tillräckligt med sol!

Trots ett ganska mörkt vinterhalvår har vi i Sverige utmärkta förutsättningar för att utnyttja solenergin. Solinstrålningen är nästan lika hög som i centrala Europa. Och faktum är att solceller har högre effekt vid lägre temperaturer. Solcellsmodulerna blir inte lika varma här som på sydligare breddgrader och är därför effektiva även i Sverige. 

Solenergi är den energi som kommer från solens ljus – en ofantlig, förnybar energikälla som vi blir allt bättre på att utnyttja. Jordklotet nås av kolossala 173 000 terawatt solenergi. Oavbrutet. Det är drygt 10 000 gånger världens sammanlagda energiåtgång på cirka 15 terawatt per år.

Saleby El installerar solceller

Lagra din egen el

Skapa din el, lagra din el, dela din el

En komplett lösning för energilagring. I villan, på företaget eller i lantbruket. Med LAGRA+ kan du kapa effekttoppar, dela och sälja överskottet på el och balansera din elförbrukning.

Saleby EL erbjuder Elkedjans energilösningar SKAPA och LAGRA+. Med detta kan du bli självförsörjande på el. Du kan minska andelen köpt el när du lagrar överskottet från dina solceller och använder på kvällen. Du kan köpa el när det är billigt och sälja när den är dyr. Och du kan få intäkter för att bidra till ett balanserat elnät.

lagra din egen el

Elbilsladdning

Vi hjälper dig hela vägen, oavsett privat villa, bostadsrätt eller arbetsplats. Vi jobbar med marknadens bästa laddboxar och hjälper dig att välja den laddbox som passar dig bäst. 

Delbetala? Javisst!

För dig som vill dela upp betalningen och få en fast månadskostnad så erbjuder vi delbetalning via MyMoney. Kontakta oss så berättar vi mer.

elbilsladdare

Belysning

Spara el och pengar på belysningen 

Visst, du kan byta ut dina gamla halogenlampor till LED, men när du ändå ser över dem, släng ett öga på armaturerna. Du kan spara både el och pengar på nya som drar mindre energi. Tänk på att nya armaturer även kan kräva installation av en riktig elektriker. Det fixar vi.

Passar du på att lägga till styrning, får du även möjlighet att schemalägga tändning/släckning precis som du vill. När du vill. Vilket också besparar dig på flera sätt, eftersom belysningen då bara används när du vill och behöver.

belysning installationer

Smarta hem

Med smart el kan du styra det mesta i ditt hem. Schemalägg belysningsscenarion som styrs efter dygnet eller precis som du själv vill. Installera fuktmätare som varnar vid vattenläckage i sommarstugan. Håll koll på energiförbrukningen genom smart mätning. Och mycket mer.


Vi hjälper dig hela vägen från kalkyl och rådgivning till material, installation och support.

Vi är riktiga elektriker. Inget annat.

smarta hem
Smarta hem med Saleby El AB, en del av Elkedjan.

Med energikoll, larm och mycket mer tar Wiser ditt smarta hem till en helt ny nivå.

Vi skräddasyr Wiser-systemet efter dina behov och önskemål, därefter kan vi förändra och skala upp efter hand precis såsom du vill. Wiser gör inte bara ditt hem mer intelligent, utan det blir även säkrare och mer hållbart, anpassat efter just dina vanor i ditt hem.

Vi hjälper dig ta kommandot över din energiförbrukning med Wiser. Gör ditt hem smart, på riktigt.

Smarta hem med Saleby El

Smart belysning med Plejd

Är du på gång att bygga nytt eller skall du kanske renovera. Kanske vill du bara göra din belysning smartare? Med Plejd får du enkelt smart belysning i ditt hem och på företaget.

Vi på Saleby El installerar produkterna bakom befintliga lampknappar eller i din elcentral. När vi har installerat kan du enkelt styra belysningen från din vanliga knapp eller via appen Plejd. Självklart kan du skapa scenarion och schemalägga din belysning. Smidigt!

Saleby El hjälper dig att hålla koll

Håll koll på fritidshuset

Hur ser det ut i stugan? Har du frusna eller läckande vattenledningar? Har mössen varit framme och gnagt sönder elkablar? Eller har någon obehörig tagit sig in?

Du är inte ensam om att vara orolig när du inte är på plats i stugan. På Saleby El får du hjälp med att hålla koll på eventuell vattenläckage, inomhustemperaturen, inbrott och mycket mer.

Saleby El jobbar med Wiser

Vi hjälper dig att hitta energitjuvar.

En energisensor och en gateway från Wiser är grunden och själva navet i smarta-hem-systemet. Genom att installera grunden får du en överblick över hemmets energiförbrukning så du kan åtgärda eventuella energitjuvar. Komplettera med exempelvis smarta vägguttag, fukt- och temperatursensor, brandvarnare och mycket mer. Vi installerar och hjälper dig att komma igång.

Titta till stugan när du vill, på distans.

Vill du styra värmen på dina radiatorer, sätta på belysningen lite då och då eller bara ha lite koll på ditt fritidshus? Då kan det här vara en bra uppsättning. Fungerar såklart lika bra i ditt vanliga hus eller lägenhet.